06-29 126 123 info@studio-som.nl
Studio SOM woonwijzer

Opruimen en Opbergen in de zorg

mrt 26, 2024 | Samenwerken: speciaal voor zorginstellingen | 0 Reacties

Studio-SOM ondersteunt zorginstellingen bij het optimaliseren van hun ruimtes door middel van deskundige opruim-, ordenen- en opbergadviezen en interieurontwerpen. Ik transformeer chaotische, inefficiënte ruimtes naar een functionele omgeving die rustig, overzichtelijk en goed te onderhouden is.
Praktisch kan Studio-SOM uw zorginstelling op deze twee manieren ondersteunen.

Opruimen en Ordenen

  • We helpen bij het identificeren van overbodige items, het verwijderen van of het vinden van een herbestemming voor dat materiaal.
  • Het efficiënt herplaatsen van benodigdheden op een duidelijke vaste plaats.
  • De duidelijke vaste plekken creëren door middel van pictogrammen en of labels

Hierdoor worden uw ruimtes niet alleen visueel aantrekkelijker, maar ook veiliger en gemakkelijker te betreden voor zowel medewerkers als bewoners.
Kosten: 650 euro voor een strippenkaart van 10 uur.

Opbergen en verbeteren

In de loop van de tijd kan een eerder geplaatst opbergsysteem niet meer voldoen aan de specifieke behoeften van uw zorginstelling op dit moment. Wij helpen de ruimte verbeteren. Door het creëren van functionele opslagruimtes die het personeel weer het gevoel van orde en controle -in de werkomgeving- teruggeeft. Ik houd daarbij rekening met hergebruik, uitbreiden of aanvullen van oude systemen uit een duurzaamheidsprincipe.
Kosten: aanvraag maatwerk

Wat is het verschil tussen deze twee diensten?

Bij opruimen gaat het meestal om inefficiënte indeling, vaak vanwege teveel spullen in een te kleine ruimte en/of spullen op de verkeerde plek, waardoor de ruimte “niet goed” werkt. Het gaat dus om een of meerdere ruimtes waarbij de indeling hetzelfde blijft.
Bij opbergen en verbeteren werk de ruimte ook niet goed, maar vraagt dat om verbeteringen van het opbergsysteem in de ruimte. Er ontbreekt opbergmateriaal, stellingkasten moeten worden uitgebreid, opzoeken en aanbrengen van efficiënte ophangsystemen enzovoort. Hierbij gaat het om een uitbreiding van het systeem dat gebruikt wordt om op te bergen.

Meer weten over hoe Studio SOM kan samenwerken met u als zorginstelling?

Neem contact op!

13 + 9 =