06-29 126 123 info@studio-som.nl
Studio SOM woonwijzer

Redacteur van nieuwsbrief ‘Duurzaam & Dichtbij’

mrt 8, 2024 | Samenwerken: Duurzaam en dichtbij | 0 Reacties

Vanaf 21 maart 2024 bundelen Marieke ten Thij en Esther van Bloemen-Bartels hun krachten: samen lanceren zij de eerste digitale nieuwsbrief Duurzaam & Dichtbij voor nieuws uit Amstelveen, Aalsmeer en omstreken. Een nieuwsbrief waarin zij de lezers meenemen in hun zoektocht naar lokaal en duurzaam nieuws op het gebied van lifestyle en interieur. De twee ZZP-ers ontmoetten elkaar begin dit jaar tijdens een gezamenlijke ZAAI bijeenkomst van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer. ZAAI is een coachingsprogramma voor startende ondernemers uit de regio. Marieke: “Esther en ik kwamen er achter dat onze ondernemingen heel verschillend zijn, maar ook raakvlakken hebben op het gebied van duurzaamheid en hergebruik”.

Marieke, eigenaar van Atelier 2T uit Aalsmeer, is ambachtelijk tassenmaakster en gespecialiseerd in het maken van de door haar bedachte Memory bag; een tas gemaakt van het leer van een oude jas. Zo’n jas die bij veel mensen op zolder ligt, niet meer gebruikt wordt, maar te dierbaar blijft om weg te kunnen doen.

Esther is interieurstylist, professional organizer en eigenaar van Studio-SOM. Als voormalig verpleegkundige creëert zij een gezonder en geborgen interieur, waarin natuurlijke materialen, patronen en kleuren de hoofdrol spelen. Esther vult Marieke aan: “Trendwatchers voorspelden tijdens mijn interieuropleidingen dat lokaal ambacht, lokale groene ondernemingen en herbruikbare/duurzame materialen de komende decennia een vooraanstaande positie behouden of verkrijgen. Dat triggerde mij om in mijn eigen omgeving op zoek te gaan naar duurzame initiatieven.”

Esther en Marieke nemen hun lezers graag mee op deze zoektocht naar onontdekte groene plekken, boeiende verhalen, verrassende initiatieven, nieuwe producten en lokale ondernemers en geven waardevolle tips op het gebied van een duurzame lifestyle en interieur. Aanmelden voor de nieuwsbrief doe je simpel door hier te klikken of de volgende URL in je adresbalk te kopiëren: http://eepurl.com/iLOzQQ.

Esther en Marieke zijn te bereiken via: duurzaamendichtbijnieuws@gmail.com

12 + 3 =